آیا فتنه دیگری در راه است؟
با نگاهی دقیق تر به اتفاقات و رویدادهای یک سال اخیر در کشور درمی یابیم که این اتفاقات و رخدادها با استفاده از ابزار شایعه بیشتر از بستر اجتماعی ظهور کرده و به بستر امنیتی ختم شده است. به عبارت دیگر، دشمن با سوء استفاده از بسترهای به وجود آمده در فضای اجتماعی و با استفاده از شایعه سعی کرده است کشور را دچار چالش امنیتی کند.
ایران اسلامی از دیرباز و از همان روزهای ابتدایی انقلاب، مورد تهاجم و تهدیدهای فراوانی ازسوی استکبار و کشورهای غربی به ویژه آمریکا قرار گرفته است؛ از جنگ نظامی، ترور و تهاجم های امنیتی گرفته تا هجمه های فرهنگی و اعتقادی؛ از جنگ های مستقیم گرفته تا راهاندازی فتنه هایی نظیر اتفاقات سال های ۷۸ و ۸۸٫
ازاین رو و با توجه به موقعیت حساس زمانی که در آن هستیم، نیاز داریم پازل اتفاقات و رخدادهای مهم کشور را کنار هم بچینیم تا بتوانیم حرکت بعدی دشمن را فهمیده و از وقوع اتفاقات خطرناک برای آینده جمهوری اسلامی جلوگیری کنیم.
رهبر خونخوار منافقین ، داعیه دار اسید پاشی های زنجیره ای در اصفهان
حادثه اسیدپاشی های زنجیره ای در اصفهان مربوط به اسیدپاشی های پیاپی به چهره زنان در شهر اصفهان است که مهرماه۱۳۹۳ به وقوع پیوست. در جریان این اسیدپاشی ها، حداقل چهار دختر یا زن جوان مورد حمله قرار گرفتند که منجر به مرگ یکی از آن ها شد.
برخی از مسئولان جمهوری اسلامی، آن را توطئه دستگاه های اطلاعاتی اسرائیل می دانند. برخی اظهارنظرهای مسئولان دولتی مبنی بر این است که چون اسیدپاشی ها در اصفهان هم زمان با بررسی طرح «حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر» در مجلس صورت گرفته، به نظر می رسد عاملان این کار یا با حمایت مستقیم از سرویس های جاسوسی بیگانگان حرکت می کنند یا جاهلانه در زمین دشمن بازی می کنند.
«برای جلوگیری از حوادث بیشتر و ایجاد امنیت برای زنان و دختران در محیط جامعه و همچنین هم دردی با خانواده های قربانیان، ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه ۳۰مهر مقابل دادگستری در اصفهان واقع در خیابان نیکبخت تجمع اعتراضی برگزار می شود.»

این متن، عین خبر و محتوایی است که در رسانه های معاند و ضد انقلاب چون بی بی سی، دویچه وله، سایت سازمان منافقین و… منتشر شده و برای برخی شهروندان نیز مستقیم و به صورت پیامک ارسال شده بود و صریحا مردم را به اغتشاش و تظاهرات خیابانی دعوت می کرد.
از طرفی ۲۶ مهر۹۳، مریم رجوی، رهبر خون خوار منافقین که خود و اعضای سازمان تروریستی اش (منافقین) در شهادت هزاران نفر از مردم مظلوم ایران اسلامی دست دارند، در اظهاراتی مضحک، جوانان را به گسترش اعتراض علیه اسیدپاشی فراخواند.
درعین حال تجمعی در تهران و اصفهان در اعتراض به اسیدپاشی ها صورت گرفت. در این تجمع غیرقانونی، شماری از زنان و مردان اصفهانی حوالی ساعت۱۰ صبح چهارشنبه سی ام مهر با تجمع در مقابل دادگستری کل استان اصفهان، شعارهای «دادستان، دادستان جواب ما را بده» و «استاندار، استاندار جواب ما را بده» سر دادند و خواستار دستگیری و مجازات عوامل اسید پاشی شدند. تجمع تهران درمقابل مجلس شورای اسلامی و تجمع اصفهان مقابل دادگستری این شهر در خیابان نیکبخت انجام گرفت.
۲۳ آبان ۱۳۹۳ خبری بر روی خروجی رسانه ها و در شبکه های مجازی دست به دست شد.
ذوق مرگی بی بی سی در تشییع جنازه مرتضی پاشایی
مرتضی پاشایی متولد۱۳۶۳ و خواننده، آهنگساز، تنظیمکننده موسیقی های سبک پاپ بود. سال۸۹ اولین قطعه و سال۹۱ اولین آلبوم پاشایی منتشر شد. وی پس از حدود یک سال دست و پنجه نرم کردن با سرطان معده، بیست و سوم آبان گذشته در بیمارستان بهمن تهران، جان به جان آفرین تسلیم کرد. از همان ساعات اولیه خبر فوت پاشایی، اخبار و شایعات مختلفی منتشر شد؛ از تجمع مقابل بیمارستان بهمن گرفته تا مراسم روشن کردن شمع در شهرهای مختلف. این اخبار تا جایی پیش رفت که رسانه های معاند، موج سواری خود را آغاز کرده و سعی در پیوند مراسم تشییع پاشایی با تظاهرات فتنه۸۸ داشتند.
پاشایی از دنیا رفت و بهانه ها برای تجمع های خیابانی به نام او و به کام سودجویان، آغاز شد. برای چندمین بار متوالی و البته با متنی متفاوت این بار پیام تجمع بهصورت غایب در شبکه های موبایلی منتشر شد: بچهها خواننده های عزیز کشورمون ازجمله رضا صادقی و… از همه دعوت کردن که به یاد مرتضی عزیز امشب ساعت۷ جلو برج میلاد تجمع کنیم. اما رضا صادقی موضوع را تکذیب کرد.
ساعاتی بعد رسانه دولتی انگلیس که داعیه رسانه ای راستگو را دارد، نوشت: درگیری های «پراکنده» در تجمعات هواداران مرتضی پاشایی. و ادامه داد: گزارش شده است که در مواردی، تجمعات در برخی شهرهای ایران با برخورد نیروهای امنیتی روبهرو بوده است. از جمله ایرنا از تجمع «چند هزار نفر» در یکی از خیابان های شهر مشهد خبر داده و نوشته است که حاضران در این تجمع به یاد او شمع در دست گرفته بودند و ترانه هایش را همخوانی می کردند.
میدان فوتبال یا میدان تاخت و تاز اراذل و اوباش
بازی فوتبال تراکتورسازی تبریز – نفت تهران در چارچوب هفته سیام لیگ ۹۳–۹۴، روز جمعه ۲۵ اردیبهشت در ورزشگاه یادگار امام تبریز برگزار شد. هر دو تیم درحالی با ۵۷ امتیاز به مصاف یکدیگر میرفتند که با پیروزی در این مسابقه، برای اولین بار قهرمان لیگ برتر میشدند. از سوی دیگر سپاهان ۵۶ امتیازی نیز با تساوی این دو تیم و پیروزی در دیدار با سایپا برای پنجمین بار قهرمان لیگ برتر می شد. این بازی درنهایت با تساوی ۳ – ۳ به پایان رسید و منجر به قهرمانی سپاهان شد.
اتفاق نادر این دیدار، خوشحالی بازیکنان و برخی از هواداران تراکتورسازی پس از نتیجه بازی بود که بعدا مشخص شد خبری به اشتباه مبنی بر تساوی ۲ – ۲ سپاهان و سایپا به آن ها رسیده است. درحالی که سپاهان ۲ بر صفر از حریف خود پیش بود، در ورزشگاه یادگار امام تبریز شایعه شد که بازی در آن دیدار به تساوی ۲- ۲ رسیده و تراکتورسازی با این نتیجه برای اولین بار قهرمان لیگ برتر میشود. بعد از سوت پایان بازی تراکتورسازی و نفت تهران، هزاران نفر از هواداران تراکتورسازی به داخل زمین ریختند و به خوشحالی پرداختند. مربیان و کادر فنی تراکتورسازی نیز درحالی که اشک شوق میر یختند، فریاد قهرمانی سر دادند. بعد از مشخص شدن دروغب ودن این خبر، هزاران نفر از هواداران تراکتورسازی شروع به شکستن صندلی ها کردند.

قطع شدن خطوط ارتباطی در ورزشگاه
طبق گفته برخی افراد حاضر در ورزشگاه یادگار امام، در دقایق پایانی بازی و از دقیقه۸۷ اینترنت و موبایل ورزشگاه قطع شده و هیچ گونه ارتباطی با بیرون استادیوم امکان پذیر نبوده است. این درحالی است که روز ۱۳۹۴/۰۲/۳۰ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ثبت ۳۳۶هزار مکالمه تلفنی در ورزشگاه یادگار امام تبریز خبر داده و اختلال در عملکرد سیستم های مخابراتی و اینترنتی محل برگزاری مسابقه را طبق مستندات موجود حتی برای یک لحظه تکذیب کرد.
واکنش تماشاچیان
هواداران تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز بعد از آنکه متوجه شدند قهرمانی را از دست داده اند، اقدام به شکستن صندلی ها و پرتاب آن ها به میانه زمین، منفجرکردن چندین نارنجک دستی در سکوهای ورزشگاه و شکستن شیشه اتومبیل ها کردند که نتیجه آن، مجروحشدن ده ها نفر بود. در بیرون ورزشگاه نیز بین تماشاگران و مأموران نیروی انتظامی درگیری به وجود آمد که زخمی های بیرون ورزشگاه با آمبولانس به بیمارستان منتقل شدند. بنابر گفته مسئولان وزارت کشور، حدود ۴۳نفر از نیروی انتظامی دراثر این حادثه زخمی شدند که البته آن ها می توانستند از گاز اشک آور استفاده یا تیراندازی کنند اما هیچ کدام از این موارد رخ نداد.
چند ساعت پس از پایان بازی، شماره تلفن همراه داور بازی توسط برخی افراد در شبکه های اجتماعی منتشر شد که از هواداران تراکتورسازی می خواست به علیرضا فغانی زنگ یا پیامک بزنند و به او اعتراض کنند. طبق گزارش ها، علیرضا فغانی به صورت میانگین دقیقه ای ۱۰۰پیامک درباره بازی تراکتورسازی و نفت تهران دریافت می کرده است.
متهم کردن سپاهان
پس از حوادث تبریز، فردی که خود را «مسعود مزروعی» خواند، مدعی شد که شایعه تساوی بازی سپاهان و سایپا را برای اولین بار او ساخته است؛ وی خود را شاگرد مهرزاد خلیلیان معرفی و اعلام کرد که از سوی باشگاه سپاهان مامور شده است تا این کار را انجام دهد. بعداز منتشر شدن این اظهارات در شبکه های اجتماعی، مدیرعامل سپاهان به این حرف ها واکنش نشان داد و وی را فردی روانی خواند که می خواهد با این حرف ها مشهور شود.
ماهیگیری از بنزین قرمز
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران چهارم اردیبهشت۱۳۹۳ در اطلاعیه ای اعلام کرد: هیئت وزیران، در اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه سال١٣٩٣ نرخ های جدید بنزین، نفت گاز و CNG را برای اجرا به تصویب رسانید.
در این اطلاعیه، قیمت جدید فرآورده های نفتی به شرح ذیل به اطلاع مردم رسیده است: بنزین سهمیه ای هر لیتر ٧٠٠تومان/ بنزین آزاد هر لیتر ١٠٠٠تومان/ بنزین سوپر سهمیه ای هر لیتر ٨٠٠تومان/ بنزین سوپر آزاد هر لیتر ١١٠٠تومان.
از طرفی سوم خرداد سال جاری عباس کاظمی، معاون وزیر نفت با اشارهبه عرضه تک نرخی بنزین با دو قیمت ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ تومان اعلام کرد: سهمیه بنزین ۷۰۰تومانی تا شهریور اعتبار دارد.
در همین راستا انتشار شایعات تجمعات خیابانی، اعتراض های مردمی و خودسوزی برخی شهروندان در دستورکار رسانه های مغرض قرار گرفت؛ تاجایی که در بعضی از این اخبار، نحوه اطلاع رسانی و پوشش اتفاقات، بیشتر به نمایش کمدی شباهت دارد تا یک اتفاق واقعی! برای مثال «آژانس ایران خبر ۹۴/۳/۵ : «براساس اخبار رسیده از تهران روز دوشنبه ۴خرداد به دنبال گران شدن بنزین در میدان دوم رباط کریم جنب پل هوایی در یک پمپ بنزین، درگیری بین مردم معترض و ماموران صورت گرفت. در این درگیری مردم شیشه های پمپ بنزین را شکستند. این درگیری از نقطه ای آغاز شد که یک هم وطن با شعار دادن به گرانی بنزین اعتراض کرد. هنگامی که مأموران به این هم وطن حمله ور شدند، مردمی که شاهد صحنه بودند، به کمک او شتافته و درگیری ابعاد وسیع تری پیدا کرد. لازم به ذکر است در این درگیری ۱۰نفر توسط مأموران انتظامی بازداشت شدند.»
همان طور که از متن خبر پیداست، این خبر بیشتر ساخته و پرداخته ذهن نویسنده و صاحبان آن رسانه است تا یک اتفاق واقعی.
از طرفی در پی تشکیل صف های «طولانی» برای استفاده از بنزین ۷۰۰تومانی حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی در واکنش به «فراخوان منتشر شده در شبکه های اجتماعی» برای تجمع مردم در اعتراض به تک نرخی شدن بنزین گفت: «مردم هوشیارتر از آن هستند که با یک فراخوان فریب بخورند و البته مسئولان نیز بهدنبال حل دغدغه های مردمی هستند.»
در همین حال گزارش هایی از فراخوان اعتراض به تک نرخیشدن بنزین در شبکه های اجتماعی منتشر شد که در رسانه های رسمی ایران بازتابی نداشت.
واریز نشدن سهمیه بنزین خردادماه در کارت های سوخت بدون اطلاع رسانی قبلی و اعلام ناگهانی تک نرخی شدن قیمت بنزین، واکنش های اعتراضی بسیاری را در شبکه های اجتماعی و برخی وب سایت ها بهدنبال داشت.
سگ کشی یا سگواپسی
روزهای پایانی فروردین سال جاری، کلیپی در فضای مجازی منتشر و به سرعت توسط کاربران دست به دست شد که حاوی تصاویری از کشته شدن تعدادی سگ به روشی غیرانسانی با تزریق اسید و سم در یکی از شهرک های صنعتی شیراز بود.
یکی از فعالان دفاع از حقوق حیوانات، فیلمی دو دقیقه ای از کشتار سگ ها در اختیار رسانه ها قرار داده است که به گفته این فعال این اقدام، توسط پیمانکاران شهرک صنعتی شیراز انجام گرفته است.
پیمانکارانی که در ازای تحویل لاشه هر قلاده سگ، ۱۵هزار تومان دریافت می کنند و حتی از سوزاندن جسم نحیف یک توله سگ با اسید و سم هم دریغ نمی کنند.
قاسم اکبری، شهردار منطقه۵ شیراز در گفتگو با خبرنگار فارس، اعلام می کند: علی رغم واقع بودن شهرک صنعتی شیراز در محدوده شهرداری منطقه۵، شهرک های صنعتی تحت نظارت سازمان پسماند اداره میشوند و مسئولیت کشتار سگ ها در این شهرک ها به عهده شهرداری نیست.
از سوی دیگر، روحالله خوشبخت، مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری شیراز نیز در گفتگو با خبرگزاری فارس، ضمن ساختگیخواندن این کلیپ تاکید می کند: شهرک های صنعتی به هیچ وجه تحت نظارت شهرداری یا سازمان پسماند نیستند و هر شهرک به طور مجزا توسط مدیر مربوط اداره می شود.
پس از انتشار این فیلم، اعتراض و انتقاد انجمن های حمایت از حیوانات و دوستداران محیط زیست بالا گرفت و گروهی از اعضای انجمن های حمایت از حیوانات و دوستداران محیط زیست از استان های مختلف کشور در اعتراض و انتقاد به سگ کشی، ۲۹ فروردین مقابل ساختمان شهرداری شیراز تجمع کردند.
یک روز پس از تجمع در شیراز و در اقدامی تعجب برانگیز، جمعی از حامیان محیط زیست و اعضای سمن های حمایت از حیوانات در مشهد مقابل اداره کل محیط زیست خراسان رضوی اجتماع کردند.
عضو یکی از سمن های حامی حیوانات در خراسان رضوی افزود: حفاظت از حیات حیوانات و محیط زیست، نیازمند فرهنگ سازی است و آنچه انسان ها در توجیه کشتار گونه های جانوری به زبان می آورند، مصداق کفر است.
وی افزود: بهطور متوسط در هر ساعت، یک قلاده و سالانه ۷هزار قلاده سگ توسط شهرداری مشهد کشته میشود. ما با کشتار حیوانات مخالفیم و شهرداری و پیمانکاران آن باید در اسرع وقت، ماشین کشتار خود را متوقف کنند.
علی نجفی، مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد با بیان اینکه سالانه ۸هزار قلاده سگ توسط شهرداری مشهد معدوم می شوند، افزود: تمام این سگ ها براساس دستورالعمل وزارت کشور با روش «مرگ با ترحم» از بین می روند.
وی اظهار داشت: در این روش، ابتدا با تزریق مواد بی هوشی، سگ ها بیهوش شده سپس با تزریق داروی مخصوص دچار سکته و ایست قلبی می شوند.
عربستان آتش بیار معرکه مهاباد
«فریناز خسروانی» یا به گفته برخی منابع «پریناز خسروانی» دختری ۲۸ساله بود که ۱۳اردیبهشت ۱۳۹۴ از طبقه چهارم هتل تارای مهاباد سقوط کرد و جان باخت. وی مهمان دار هتل مذکور بود. گفته می شد مرگ دلخراش این دختر به دنبال فرار از تجاوز توسط یک مأمور امنیتی روی داده است. این موضوع که مجرم، مأمور امنیتی است، بلافاصله از سوی مسئولان رد شد و جعفر کتانی، فرماندار مهاباد اعلام کرد که متهم اصلی «اصلا کارمند دولت نبوده و به هیچ نهاد امنیتی و انتظامی کشور وابسته نیست.» در واکنش به این اتفاق، تعدادی از افراد فرصت طلب مهاباد، جلوی هتل تارا تجمع کرده و دست به اعتراض زدند. آن ها وسایلی به سمت پنجره های هتل پرتاب کرده و هتل تارا را به آتش کشیدند.
در پی این اتفاق، ۱۸اردیبهشت علیرضا رادفر، معاون سیاسیامنیتی استانداری آذربایجان غربی ضمن رد تجاوز به متوفی گفت که در پی نا آرامی ها در شهر مهاباد، ۲۵نفر مجروح شده اند که از این تعداد هفت نفر پلیس بوده اند.
دو روز پس از این حادثه درحالی که مظنون توسط پلیس دستگیر شده بود، برخی گروه ها به صورت هدایت شده، عملیات فریب افکار عمومی را در شبکه های اجتماعی به دست گرفتند و شروع به تحریف ماجرا و تحریک احساسات عمومی کردند.
بنا به بر تحقیقاتی که یکی از فعالان رسانه رسانه ای و کارشناسان آی تی به نام امیر رشدی در صفحه اجتماعی شخصی شخصی اش منتشر کرده است، این این بار دست عربستان سعودی در دامن دامن زدن به این شایعات بیش بیش از دیگر رسانه رسانه های خارجی در جریان بوده است. وی در توضیحی در این باره می می نویسد: “«عربستان با ۳۲درصد در کل ماجرا رو درگیر بوده و بعد از آن ایران با ۱۹درصد. ، سوریه با ۷درصد ، آلمان ۶درصد، عراق ۳درصد و نروژ با ۵درصد جزو ، بیشترین کشورهایی هستند که در این مورد با هشتگ «مهاباد»» توییت کردند.
با مراجعه به این نوشتار در می یابیم که تقریبا ۹۹درصد افرادی که بیشترین درگیری رو را در این مورد ماجرا داشتند، عرب هایی هستند که ادعاهای خیالی درباره مورد جدایی اهواز و تشکیل کشور «الاحواز» در سر دارند. از تعداد کل ۹۷۲ توییتی که توسط ۶۴۰ کاربر با این هشتگ شده، فقط ۳۱درصد توییت اورجینال بوده و ۶۸درصد ری توییت بوده. در کنار هشتگ اصلی که مهاباد بود، هشتگ «کردستان_تلتحق_بالاحواز_و تنتفض» بیشترین استفاده راو داشته که معنی فارسی اش می شود: «کردستان به پاخواسته و به الاحواز پیوسته»”. به نظر می رسد برخی جریاناتی که چشم دیدن آرامش مناطق کردنشین ایران و در کل ایران را ندارند، تمام تلاش خود را صرف کرده اند تا به این آتش دامن بزنند. امید است که مردم این منطقه، آرامش خود را حفظ نموده و به موازات آن، مسئولان امر نیز به سرعت به این پرونده رسیدگی نمایند تا التیامی بر احساسات جریحه دار شده شده مردم باشد.
+1